Hazelius/Hedin

Mellembygd Samfunnshus fr 2 feb / KL. 19.00 Billettpris: 200

Duoen Hazelius/Hedin spilte på Kalottspel i 2011. Nå er de tilbake. Få med deg denne konserten!

Esbjörn Hazelius er en av Sveriges ledende sangere og strengespillere innen folkemusikk. Johan Hedin er en virtuos med og innovatør av det spektakulære og gamle instrumentet nøkkelharpe. Hver for seg er de to noen av Sveriges mest verdsatte folkemusikere, og de har oppnådd stor suksess på den skandinaviske folkemusikkscenen. Sammen utgjør de en utrolig komplett og fargerik duo med en strålende og sjelden inderlighet. Med et makeløst driv, fyller Hazelius Hedin de svenske danse- og visesangene med musikk som fanger og berører.

Repertoaret inneholder alt fra eventyrsanger og kjærlighetsballader til instrumentale dansesanger, både tradisjonelle og nykomponerte. Med utgivelsen av det første albumet, Om du ville människa heta, fikk de prisen for årets gruppe på Folk- och världsmusikgalan i Sverige. Det andre albumet, Sunnan, ble kåret til årets album i Sverige, på tvers av alle kategorier og nasjonaliteter. I 2012 ble de invitert til å hylle Paul Simon og Yo-yo Ma med musikk under utdelinga av Polarpriset i Stockholm.

Gjennom åra har de framført sin musikk sammen med flere orkestre. Esbjörn Hazelius (sang, cister, fiolin, fløyte og gitar) har vært med på konsertturneen Jul i Folkton, i gruppene Quilty og Eitre, og også vært en musikalsk motor for Sofia Karlsson. I 2009 lanserte han sitt første soloalbum, som ble nominert til pris under Grammis, Manifestpriset, og for beste utgivelse på Folk & Världsmusikgalan. Johan Hedin (sopran- og oktavnøkkelharpe, oktavmandolin og sang) er en verdenskjent nøkkelharpespiller og låtskriver som har blitt et forbilde for mange gjennom sin måte å håndtere instrumentet sitt på. Han spiller i verdensmusikkgruppen Bazar Blå, og med konsertorganisten Gunnar Idenstam. Johan har spilt inn et tjuetalls album, derav to soloalbum.

Besetning
Esbjörn Hazelius - Sang, cister, fiolin, fløyte og gitar
Johan Hedin - sopran- og oktavnøkkelharpe, oktavmandolin og sang

Foto: David Brohede

Kjøp Billett