Program våren 2018

Fredag 2. februar Hazelius/Hedin

Esbjörn Hazelius er en av Sveriges ledende sangere og strengespillere innen folkemusikk. Johan Hedin er en virtuos med og innovatør av det spektakulære og gamle instrumentet nøkkelharpe. Hver for seg er de to noen av Sveriges mest verdsatte folkemusikere, og de har oppnådd stor suksess på den skandinaviske folkemusikkscenen. Sammen utgjør de en utrolig komplett og fargerik duo med en strålende og sjelden inderlighet. Med et makeløst driv, fyller Hazelius Hedin de svenske danse- og visesangene med musikk som fanger og berører.

Repertoaret inneholder alt fra eventyrsanger og kjærlighetsballader til instrumentale dansesanger, både tradisjonelle og nykomponerte. Med utgivelsen av det første albumet, Om du ville människa heta, fikk de prisen for årets gruppe på Folk- och världsmusikgalan i Sverige. Det andre albumet, Sunnan, ble kåret til årets album i Sverige, på tvers av alle kategorier og nasjonaliteter. I 2012 ble de invitert til å hylle Paul Simon og Yo-yo Ma med musikk under utdelinga av Polarpriset i Stockholm.

Gjennom åra har de framført sin musikk sammen med flere orkestre. Esbjörn Hazelius (sang, cister, fiolin, fløyte og gitar) har vært med på konsertturneen Jul i Folkton, i gruppene Quilty og Eitre, og også vært en musikalsk motor for Sofia Karlsson. I 2009 lanserte han sitt første soloalbum, som ble nominert til pris under Grammis, Manifestpriset, og for beste utgivelse på Folk & Världsmusikgalan. Johan Hedin (sopran- og oktavnøkkelharpe, oktavmandolin og sang) er en verdenskjent nøkkelharpespiller og låtskriver som har blitt et forbilde for mange gjennom sin måte å håndtere instrumentet sitt på. Han spiller i verdensmusikkgruppen Bazar Blå, og med konsertorganisten Gunnar Idenstam. Johan har spilt inn et tjuetalls album, derav to soloalbum.

Besetning
Esbjörn Hazelius - Sang, cister, fiolin, fløyte og gitar
Johan Hedin - sopran- og oktavnøkkelharpe, oktavmandolin og sang

 

Lørdag 3. mars Kartellet

 

Om forestillingen:
«Wouldn’t it be wonderful to see a dance piece where in the first half the dancers danced, and in the second they showed the audience how to dance?»  – Augusto Boal

I Kartellet får du oppleve et fysisk samarbeid mellom fem karakteristiske, dansende menn med en sterk individualitet.

Danserne vil rive og slite i hverandre, kjempe om makten, utfordre hverandre musikalsk og fysisk – men kanskje vise ømhet og nærhet om man kommer tett på. Kartellets menn vil danse for deg, og med deg.

Interaktivitet i scenekunsten kan oppfordre, provosere eller engasjere publikum. Kartellet tilbyr publikum en sanselig opplevelse, og forestillingen blir gjennom publikums deltakelse ulik fra gang til gang. Forestillingen Kartellet er en arena for nytelse av folkedansens og folkemusikkens premisser: nærhet, deltakelse og lek.

Dansere:
Inge Martin Helgesen
Lars Frihetsli
Sigurd Johan Heide
Ådne R. G. Kolbjørnshus
Nils Ole Foshaug

Koreograf: Sigurd Johan Heide
Komponist: Mariann Torset

Musikere:
Mariann Torset – trøorgel
Julie Alapnes – fele

Terje Foshaug har vært produsent for forestillingen, og vært viktig i utarbeidelsen av konseptet.

Kjøp Billett

Hazelius/Hedin

fr 2 feb / KL. 19.00

Duoen Hazelius/Hedin spilte på Kalottspel i 2011. Nå er de tilbake. Få med deg denne konserten!

Les mer

Kartellet kl 15

lø 3 mar / KL. 15.00

Kartellet er tilbake med sin første forestilling "Kartellet" Denne kritikerroste forestillingen hadde premiere under Kalottspel i 2012. Den har senere blitt vist over 50 ganger på ulike steder i Norge, Sverige og Finland.

Les mer

Kartellet kl 17

lø 3 mar / KL. 17.00

Kartellet er tilbake med sin første forestilling "Kartellet" Denne kritikerroste forestillingen hadde premiere under Kalottspel i 2012. Den er senere blitt vist over 50 ganger på forskjellige steder i Norge, Sverige og Finland.

Les mer