ENKEL

ENKEL - "OUR SUPERPOWER IS TRADITION IS TRADITION. WHAT IS YOURS?»

ENKEL er et folkemusikk- jenteband fra Finland bestående av to durspill, kantele, bratsj og fire stemmer. Fire unike spilledamer som deler sin store pasjon for den tradisjonelle musikken, det sosiale rundt folkemusikken- og dansen og historiefortellinga som formidles gjennom de instrumentale arrangementene. 

Foto: Jimmy Träskelin

Foto: Jimmy Träskelin

ENKELs arbeidsmotto er "Tradition forever!". Når det er sagt, må det også nevnes at jentene er vokst opp på 90 tallet, noe som uten tvil har hatt betydning på deres måte å tenke og gjøre musikk på, og de er ikke redde for å la det høres. De leter i den finske tradisjonen etter låtmateriale de syns er interessant og bra, og gir det nytt liv ved å legge til den distinkte "ENKEL- vibben". De står ikke tilbake for å utnytte et vidt følelsesregister, stemmekraft eller dans for å formidle budskapet sitt til publikum. Som vi vil kalle det; en vidunderlig dose finsk galskap! 

Siden banddebuten i 2013 har de opptrådt aktivt, blandt annet som finske representanter på den europeiske radiofestivalen EBU. Debutalbumet "Pappilan hääyö (Wedding night at the Vicarage) ble kåra til årets finske folkemusikkalbum i 2016, og fikk mye positiv oppmerksomhet internasjonalt. Oppfølgeralbumet kommer i 2018, og er selvsagt med til Kalottspel! 

LEIJA LAUTAMAJA – torader, vokal
MIIA PALOMÄKI – torader, vokal
MAIJA POKELA – kantele, vokal
IIDA SAVOLAINEN – bratsj, vokal

 

 
Nina Fjeldet