Slåtter fra Troms: Julie Alapnes og Hallvard Bruvoll

Julie Alapnes og Hallvard Bruvoll er begge for ekte kalottspelere å regne! Begge fra Tromsø, og begge har de vært for stamgjester på Kalottspel å regne. Som unge folkemusikere i nord har de begge markert seg, og er nå av landsdelenes fremste utøvere. Vi er veldig glad for å kunne presentere denne godbiten av en nyproduksjon, men kjente og ukjente slåtter fra Troms, i beste innpakning!  

Julie Alapnes og Hallvard Bruvoll er to dyktige og dynamiske felespillere fra Tromsø, som med denne konserten ønsker å sette søkelys på en nesten glemt folkemusikktradisjon. Mens spellemannskulturen i Indre Troms styrket seg i etterkrigstida og langsomt utviklet seg til dagens livskraftige musikkmiljø, gikk de gamle spellemennene fra kysten bort, og musikken deres forsvant – nesten.
Nå har Julie og Hallvard tatt opp arven, og lar oss på denne konserten gjenoppdage musikk som var allemannseie i Troms for 100 år siden. Presentert med nye og lekende arrangement, og strålende felespill.

Julie har markert seg som en kreativ og allsidig musiker og komponist. Nå sist med det kritikerroste soloalbumet Julietnorth, der hun kombinerer spreke og rytmisk suggererende låter og arrangement med magisk vakre klanger og melodier.

Hallvard er, i tillegg til en habil felespiller, utdannet som arkeolog ved Sorbonne-universitetet i Paris. Han jobber like gjerne med kulturminner fra steinalder som fra moderne tid, og er opptatt av å ta i bruk og formidle den rike kulturarven vår til stadig nye publikum.

Sammen har de utforsket restene etter spellemannstradisjonene på kysten, som de nå vekker til live igjen ved hjelp av solid kunnskap og kreativ utfoldelse.

 

 
Nina Fjeldet