Konserthøsten 2019

Som vanlig har Kalottspel flere konsertperler på lur utover høsten. Først ut er Marte Valle, og i oktober slår vi til med ikkje mindre enn tre konsertperler. Blandt anna blir det stofintbesøk frå Vestlandet, med Berit Opheim og prosjektet “HILDO”. Yndlingane i Fliflet/Hamre kjem, og den norsk/svenske kvartetten RIM.

Bla deg nedover sida her for meir informasjon om dei ulike arrangementene!Marte Valle
Onsdag 11. september kl. 20.00
Løvhaugfjøset (Øverbygdveien 41, 9336 Rundhaug)
Billetter kr. 250,-
Forhåndssalg via Hoopla (trykk “kjøp billett” på framsida her), eller kjøp i døra.

Hvorfor dro både Ibsen og Bjørnson til Italia for å skrive om sin norske samtid? Kanskje er det slik at vi ser oss selv best med et blikk utenfra. I Marthe Valle og Håvard Lunds samarbeidsprosjekt har de tatt for seg udødelige klassikere fra populærmusikkens internasjonale historie, oversatt de til nordnorsk, og med dette gjort de til sine. Kanskje er en ballade skrevet i New Orleans i 1969 nettopp den låten som beskriver tilstanden i Burfjord i 2019 best? Disse vakre sangene forteller i alle fall fortsatt sine historier til oss i dag, uavhengig av hvem og hvor vi er. Marthe Valles vare formidlinger av allmennmenneskelige forhold i kombinasjon med Håvard Lunds hånd om arrangering og produksjon sikrer et resultat av høy kvalitet til denne konserten.

Marthe Valle – vokal/piano
Håvard Lund – vokal/bassklarinett
Håkon Mjåset Johansen – perkusjonHILDO
Torsdag 3. oktober kl. 20.00 - Svelekafé frå 19.00
Mellembygd Samfunnshus (Mellombygdvegen 1842, 9336 Rundhaug)
Billetter kr. 250,-
Forhåndssalg via Hoopla (trykk “kjøp billett” på framsida her), eller kjøp i døra.

«Hildo» heitte den gamle kyrkjeklokka som ljoma over Vossevangen frå tårnet på Vangskyrkja i gamle dagar. Det finst fleire segn og folketonar til ære for klokka, som var kjend for sin uvanlege fine og sterke klang.

HILDO er eit samarbeid med Riksscenen med première på Vossa Jazz 2018. Den fantastiske gjengen kjente og kjære musikarar, med Brunborg og Opheim i spissen, har teke utgangspunkt i ulike folketonar og slåttar frå mellom anna Voss, Sogn og Hardanger, og serverer desse i nye arrangement og med nykomponerte tema. Det vert både balladar, bånsullar, stev, barnesongar, salmar og slåttar, i hendene på musikantar som går «Hildo» sjølv ein høg gong når det kjem til klang og styrke.

Tore Brunborg – saksofon
Berit Opheim – vokal
Kåre Opheim – trommer og perkusjon
Steinar Raknes – kontrabass
Stein Urheim – ulike strengeinstrumentRIM
Lørdag 19. oktober kl. 20.00
Mellembygd Samfunnshus (Mellombygdvegen 1842, 9336 Rundhaug)
Billetter kr. 200,-
Forhåndssalg via Hoopla (trykk “kjøp billett” på framsida her), eller kjøp i døra.

Rim – nordic folk quartet with a powerful and engaging presence

Det heile starta som eit eksperiment, da fire musikarar kasta seg ut i ei toårig reise som masterstudenter med studiestad i fire nordiske land. Musikken og menneska dei møtte på vegen ga inspirasjon til å lage komposisjonar og arrangement, som dei prøvde ut i lag. Det viste seg at desse fire musikarane var ein god “match”, og dei fekk fort oppmerksemd på dei nordiske folkemusikkscenene for sitt samspel. Deira musikalske språk er dynamisk og subtilt, med bøttevis av groove og fargerike rytmevarisjonar. Dette er miksa med historiefortellinga om menneska og livet - glede og sorg. Debutskiva kom i 2015, og vart nominert til Folkelarmprisen. Endeleg er dei på vegen att, og heldigvis kjem dei til oss!

Elin Jonsson - fele
Hilde Fjerdingøy - toradar
Sunniva Abelli - nøkkelharpe
Jo Einar Jansen - feleFliflet/Hamre
Lørdag 26. oktober kl. TBA
TBA

Gang på gang har disse to karene varmet folk i husan. Nå kommer de igjen - med mindre hår, større modenhet og enda mer lekelyst: Gabriel Fliflet (trekkspill, sang) og Ole Hamre (trommesett, hamrofon, melodika, stepp, sang) lokker til konsert med landets kanskje mest usannsynlige orkester.

Med forventningsfulle glis og viftende ører lar de rå balkantoner strømme, kyst-allsanger drønne og poetiske moll-perler klinge. Ofte inviterer de Edvard Grieg på gryte-party eller Harald Sæverud på serbisk sigøynerfest. Oppsiktsvekkende stepping vil også finne sted.

Musikken deres er original, rytmisk, engasjerende og lett å la seg fange av.

Fliflet/Hamre har turnert land og strand i 28 år, og samarbeidet med bl. a. Odd Nordstoga, Jan Eggum og Kari Bremnes.

Gabriel Fliflet - trekkspill, vokal
Ole Hamre - perkusjonNina Fjeldet