Et stjernespekket høstprogram for Kalottspel!

Vi kan stolt presentere menyen for siste halvdel av 2018.

Det hele starter 18. oktober klokka 20.00 med konsert på Mellembygd Samfunnshus. Da er det nestor innenfor folkemusikk, Knut Buen, som kommer til Målselv. Han er kjent for mange som en rimelig legendarisk hardingfelespiller og folkeminnesamler. Buen ble utnevnt til Ridder 1. klasse av St. Olavs Orden i februar 1999, «for fortjeneste av norsk folkemusikk». Han ble også utnevnt til statsstipendiat 1989 og har ellers mottatt en rekke priser, blant annet Telemark fylkes kulturpris i 1986 og to Spellemannpriser. Det er stilig å kunne invitere til konsert med Knut Buen i bygda denne torsdagen.

Videre kan vi by på konsert med komponist, felespiller og folkemusiker Susanne Lundeng. Denne drivende dyktige felespilleren er et kjent navn for mange og anses som en av de fremste tradisjonsbærerne av nordnorsk folkemusikk. Konserten finner sted på Velferden i Øverbygd fredag 2. november klokka 19.00 og til denne konserten har Lundeng med seg fullt band og spiller musikk fra sitt nyeste og tiende album: «Det var nære på». Albumet stod til terningkast 5 fra et samlet pressekorps og dette er hva noen av anmelderne sier: "Med sin tiende plate stadfester Susanne Lundeng sin fjellstøe plass i norsk musikkliv. I tekster og melodier skildrer hun livets drama, både i forhold til mennesker og landskap.»  Med seg på veien har Susanne musikerne Nils-Olav Johansen - gitar og vokal eller Bjørn Andor Drage – tangenter og Arnfinn Bergrabb – trommer. Vi gleder oss stort til å kunne presentere henne på den vakre scenen på Velferden på Skjold for første gang!

Så er det klart for den tradisjonsrike Rundhaugmartna’n og Kalottspel kan i den forbindelse by på konsertopplevelser for både barn, unge og voksne. Vi starter med familieforestillinga «Fela & Fanten» på dagtid i Løvhaugfjøsen lørdag 1. desember klokka 12.00 og 14.00. Fela og Fanten er en vakker og morsom konsertforestilling for barn, med nyskrevet musikk av felespiller Julie Alapnes og Halvard Rundberg på trøorgel, saksofon og mandolin. I dette musikalske møtet mellom en folkemusiker og en multiinstrumentalist får publikum oppleve hvordan Fanten, gjennom diverse musikalske krumspring og på forfriskende vis, forsøker å vinne Fela sitt hjerte. Selv om dette hovedsakelig er en barneforestilling, er konserten underholdende og morsom for barn og voksne i alle aldre. 

Senere lørdag 1. desember klokka 20.00 det klart for den stemningsfulle julekonserten “Vintersong” med sanger og felespiller Sigrid Moldestad og den svenske duoen Hazelius/Hedin. Sistnevnte består av Esbjørn Hazelius, som i tillegg til å være en dyktig vokal formidler, også trakterer mandola, gitar og fele, og Johan Hedin som er nyckelharpespiller i verdensklasse. Dette stjernelaget av nordiske folkemusikere har turnéåpning for juleturnéen sin «Vintersong» i restauranten på Rundhaug Gjestegård. Dette blir kanskje en av årets vakreste julekonserter! Med klanger fra den nordiske tradisjonen, fra salmer og julesanger, nyckelharpe, hardingfele og toner som varmer deg i mørketida.

Kalottspel, Rundhaug Gjestegård og Rundhaugmartna’n og er stolte av sammen å kunne invitere til en staselig festkveld på Rundhaug Gjestegård med konsert med påfølgende pub denne lørdagen!

Trykk her for å kjøpe billetter!

Vel møtt til en hjertevarmende høst!

Høst2018.jpg
Nina Fjeldet