Maija Kauhanen

Maija Kauhanen er et finsk enmannsorkeste bestående av en tradisjonell kantele, en kraftfull og uttrykksfull stemme, og innovativ perkusjon. Hun er komponist, multiinstrumentalist og en karismatisk utøver med en fengslende tilstedeværelse på scenen. Hennes store inspirasjon er folkemusikken fra Finland og Karelia. Nennsomt gir hun de urgamle melodiene nytt liv. Hun spesialiserer seg på den finske kantelen sine gamle og sjeldne teknikker. Ved å veve sammen polyrytmikk og organiske rytmer skaper hun unike lydlandskap og forførende rytmer.

Foto: Antti Kokkola

Foto: Antti Kokkola

Debutalbumet Raivopyörä har fått strålende kritikker i internasjonal musikkpresse. Sangene handler om vanskelige kvinnerskjebner med utfordrende forhold, vold i hjemmet og barneekteskap, men også om glede, trøst, håp og ung, bejublet kjærlighet. I god, folkemusikalsk stil!

Etter at hun spilte på den store, europeiske showcasefestivalen Womex i 2017 har hun opptrådt over hele kloden. I 2019 skal hun spille på «alle» de store festivalene, og da er det seg som hør og bør at hun kommer til Kalottspel. Vi gleder oss til å oppleve denne dama på Kalottspelscenen!

Nina Fjeldet