Back to All Events

Marja-Liisa Orgelsuite

Torsdag 9. august kl. 18.00
Sted: Mellembygd Samfunnshus
Pris: 250,- (inngår i festivalpass)
Varighet: 
ca. 45 minutt

Marja- Liisa Orgelsuite er årets store nyproduksjon. 

Det er Mariann Torset som er komponist og hjernen bak årets nyproduksjon, med seks trøorgel fra Norden. Milla og Leija fra Finland, Kristina og Janne fra Sverige, og Harald og Mariann fra Norge har møttes flere ganger i løpet av det siste året, og utforsket hva seks sammenleggbare trøorgel kan få til sammen. Resultatet er blitt Marja-Liisa Orgelsuite og vi kan love et lydbilde du aldri før har opplevd.

Trøorgel har vært et viktig komp-instrument i finsk og svenk folkemusikken de siste 50 årene, og de siste 20 årene har Norge kommet etter. I dag er trøorgelet et viktig instrument hos mange av våre mest kjente folkemusikere.

Musikerne i Maja-Liisa Orgelsuite har alle et sterkt forhold til sitt trøorgel, og svarte JA med en gang de ble supert om å være med i dette prosjektet. Det er sjelden mer enn ett orgel i en et band, så denne muligheten til ”orgelnerding” var alle klar for.

Kalottspel er stolt over at vi nok en gang kan sette en spennende nyproduksjon på plakaten, også denne gangen i nært samarbeid med Folkemusikk Nord og Terje Foshaug som er produsent for Marja-Liisa Orgelsuite. Sigurd Johan Heide har vært med som produksjonens koreograf, og da er det mye som tyder på at publikum ikke kommer inn i et tradisjonelt konsertlokale.

Marja-Liisa Orgelsuite skal i løpet av det neste året spilles både i Sverige, Finland, i tillegg til flere steder i Norge. Prosjektet er støttet av Det norske komponistfond, Nordisk Kulturfond, Nordisk Kulturkontakt, i tillegg til Folkemusikk Nord/Troms fylkeskommune.

Les meir om ensemblet her
 

Later Event: August 9
Mari Boine med band