Back to All Events

Tjuvstart med Duo Jansen/Jüssi på Fossmotunet

Lørdag 3. august kl. 13.00.
Sted: Fossmotunet
Pris: gratis (det koster inngang på Fossmotunet denne dagen)
Varighet:
3 konserter: solokonserter med Johanna-Adele Jüssi og Jo Einar Jansen (20 min), avsluttes med duokonsert (omlag 30 min).

Foto: Lieve Boussauw

Foto: Lieve Boussauw

Duo Jansen/Jüssi dykker inn i en verden av eldre dansemusikk og utforsker grensen mellom det vakre og det røffe. Kontinuitet og kreativitet er viktige nøkkelord for duoens tilnærming til folkemusikken. De spiller tradisjonelle slåtter fra Norge og Estland, og sine egne komposisjoner. Siden samspillet startet en mai-natt i 2011 har de nådd dansernes føtter og lytternes hjerter på mange scener, festivaler og dansegulv rundt i Norden og Europa.

Jo Einar Jansen - feler
Johanna-Adele Jüssi - feler

Johanna-Adele Jüssi er en moderne tradisjonsbærer fra Estland, bosatt i Norge. Uttrykket hennes er både elegant og rått, fortellende og fortryllende. Hun spiller gamle og nye slåtter fra Norden. Uansett om hun spiller til dans eller for de lyttende er Johanna-Adele alltid tilstede, skapende i øyeblikket for å gi det mening. Jüssi har MA i nordisk folkemusikk, et program hvor hun studerte på 4 universitet i Sverige, Danmark, Finland og Norge, og en BA i tradisjonell estisk felemusikk fra Tartu University Viljandi Culture.

Jo Einar Jansen er en felespiller og sanger fra Frosta i Trøndelag. Han har levd sitt liv sammen med folkemusikken, gjennom familien og spelemannslaget i oppveksten, og utøvende studier rundt om i Norden i de senere åra. Han er kjent fra grupper som Rim, Duo Jansen/Jüssi og Moenje. Mai 2018 slapp han sin første soloutgivelse, Naken, et ribbet selvportrett. Her spiller han musikk som betyr mye for han, og er derfor en blanding av inntrykk fra folk og plasser hvor Jo Einar har reist, spilt og studert. Musikken er hovedsakelig komponert gjennom de siste 300 årene på fele, oktavfele og hardingfele, både av Jansen selv, og av eldre kjente og ukjente.