Back to All Events

Gåte på Moen Kulturlåve

Fredag 10. august kl. 21.00 (dørene opner 20.00).
Sted: Mellembygd Samfunnshus
Pris: 450,-
Varighet: 
ca. 1,5 time. Dans og fest etter konserten!

Foto: kesiak

Foto: kesiak

Gåte ble startet av Sundli-søsknene, Sveinung og Gunnhild, våren 1999. Deres unike kombinasjon av tradisjonell norsk folkemusikk og eksplosiv progressiv rock tok dem snart fra åvære et kjellerband til mange av de største arenaene i Skandinavia. Mellom 2001 og 2006 brakte deres spektakulære live- show, to studioalbum, to EP'er og et live album dem massiv suksess. De solgte mer enn 100 000 album, gikk rett til topps på den nasjonale topp 40-lista i Norge, og de vant Spellemannprisen som Beste Nykommer i 2002. I 2017 kom det kritikerroste bandet tilbake etter en 12 år lang pause. Den nye inkarnasjonen av Gåte beholder kjernen fra det opprinnelige bandet - Gunnhild Sundli, Sveinung Sundli og gitarist Magnus Børmark, og med Jon Even Schärer påtrommer og Mats Paulsen påbass er bandet igjen komplett. Søsknenes dype lidenskap for tradisjonell norsk folkemusikk har alltid vært grunnlaget for Gåtes lyd og visjon, og de fortsetter åskape ny og levende musikk pågrunnlag av tradisjonelt materiale. Samtidig som de selv ogsåkomponerer ny musikk der de utforsker Gåte-universet videre. Men fortsatt med røtter i det tradisjonelle.

Det nye materialet er skrevet i samarbeid med Knut Buen som lyriker. Knut Buen er allerede etablert som konge av den norske folkemusikkscenen og en virtous på hardingfele. Det mange ikke vet er at han også er en strålende historieforteller og lyriker. Etter at Gåte gjenoppstod, lanserte bandet først en EP, i november 2017. EP’en 'Ättersyn' byr påfire nye sanger, to av dem basert påtradisjonsmateriale, mens to av dem er nyskrevne originaler.

Den 2. november 2018 slapp Gåte et komplett studioalbum kalt "Svevn". Bade EP og det nye albumet er et resultat av samarbeidet med Knut Buen. Begge disse siste innspillingene presenterer den særegne lyden av et gjenfødt Gåte – det lyder gjenkjennbart, men ogsånytt.

Som vokalist Gunnhild Sundli sier: "Det er godt åvære tilbake, og det føles faktisk like mye som en begynnelse som en fortsettelse".

Gåte består av: Gunnhild Sundli - vokal Sveinung Sundli - fele, keyboard Magnus Børmark - gitarer, kor Mats Paulsen - bass, gitar, keyboard, kor Jon Even Schärer - trommer, perkusjon

Earlier Event: August 9
Catriona McKay og Chris Stout
Later Event: August 10
Musikk og morgendukkert