Back to All Events

Väsen

Søndag 11. august kl. 12.30.
Sted: Mellembygd Samfunnshus
Pris: 250,- (inngår i festivalpasset)
Varighet: 
ca. 1,5 timer

Foto: Sarah Torén

Foto: Sarah Torén

Man skal være forsiktige med å bruke superlativer sies det. Men når det gjelder Väsen er det vanskelig å komme utenom. I 27 år har dei turnert som trio, og fortsatt er det heilt umogleg å ikkje la seg bergta av musikaliteten, samspillet og spillegleden. Rett og slett fantastisk!

Tre musikarar som er så samspelte at det høyres ut som ei komplett einheit. Leikent, men samtidig så virtuost utført at det nesten utfordrer dei fysiske lovane. Intensitet og stor sans for humor, modernitet forankra i tradisjon. Ein svensk, akustisk trio som nå er inne i sitt 27ende år som turnerende band.

Utgangspunktet for Väsen er folkemusikken frå Uppland, ein tradisjon krydra med musikalske finsmekkerier. Med 12- strengs gitar, femstrengs bratsj og nøkkelharpe spiller de både tradisjonelle låter, og nykomponert musikk. Spelegleden og kjærleiken til musikken står skrive utanpå musikarane, som leikar seg i lag. Inspirasjon blir henta frå rock, jazz, tradisjonell og klassisk musikk, og musikken er alltid levande. Velkommen til ein uforglemmeg konsert!

Earlier Event: August 10
Dansefest med Väsen ++