Tilbake til alle arrangementer

Filmpremiere og minikonsert!

16.jpg

Filmpremiere med Arktisk Takt: «Kalde Mønster»!

Kalottspel, Norsk Senter for Folkemusikk og Folkedans og Folkemusikk Nord har gleden av å invitere til filmpremiere! Dansefilmen «Kalde Mønster» er resultatet av Bygda Dansar sitt prosjekt i Troms; «Arktisk Takt». Både utøvarane, dansematerialet og musikken er frå Troms, og den er filma i Øverbygd.  

Snart tre år er gått siden Arktisk takt – Bygda dansar Troms, kom for å gjøre ungdom oppmerksom på sin egen unike immaterielle kulturarv, nemlig folkedansen fra Troms. På disse 3 årene har prosjektet besøkt mange skoler, danset med flere hundre ungdommer, avholdt 16 dansesamlinger, lagd én forestilling, og nå gleder vi oss til å ta dere med inn i dansefilmen Kalde mønster.

Snart tre år er gått siden Arktisk takt – Bygda dansar Troms kom for å gjøre ungdom oppmerksom på sin egen unike immaterielle kulturarv, nemlig folkedansen fra Troms. På disse 3 årene har prosjektet besøkt mange skoler, danset med flere hundre ungdommer, avholdt 16 dansesamlinger, lagd én forestilling, og nå gleder vi oss til å ta dere med inn i dansefilmen Kalde mønster.

Filmen er en episodisk novellefilm der samspillet mellom ungdommene i filmen er sentral, både som medmennesker og dansere. Nærhet, rytmikk og kraften i dansen er de sentrale elementene. Handlingen er underbygget med sitat fra eldre kilder og intervju om dans i Troms og områdene rundt.

Musikk av Benjamin Mørk, og trioen Julie Alapnes, Kristian S Olstad og Mariann Torset.

Regi: Sigurd Johan Heide
Kamera: Eirik Heim/CruxFilm
Klipp: Marte Aasen

Minikonsert med Rim – Engasjerende og kraftfull nærhet

Rim er tre tradisjonsbærere, to fra Norge og en fra Sverige, som sammen blir til en grenseløs folkemusikktrio. To feler og en torader slår belg og streng sammen til et lekende univers der de stødig spiller rytmisk dansemusikk i kombinasjon med improvisasjon og egne komposisjoner. Deres sceniske formidling er allsidig med rørelse, stemmer og historier. Med sin tilstedeværelse på scenen og sitt kraftfulle musiserende ønsker Rim å engasjere publikum ut på nye stier.

Elin Jonsson – fele, vokal
Hilde Fjerdingøy – torader, vokal
Jo Einar Jansen – fele, oktavfele, vokal

Rim. Foto: Nadia Caroline Andersen

Rim. Foto: Nadia Caroline Andersen

Senere arrangement: 8. august
Målselv Spelmannslag på bygdeturné!