Tilbake til alle arrangementer

Major Minorities

Major minorities I 2019 besøkte Simon Don Eriksen – musiker fra danske Calibut band – Nord-Norge og fikk sitt første møte med kvensk musikk og kvenske musikere. I løpet av dette møtet, ble tanken om et ganske unikt musikkonsept til. Hva skjer når man blander den mollstemte kvenske musikken med Calibut bands jazzinspirerte balkanske rytmer og romanimusikk?

Nå har denne idéen blitt til virkelighet, og resultatet er konserten «Major Minorities». Øystein Fredriksen og Nikolai Äystö er de kvenske musikerne i prosjektet, som består av til sammen seks artister. I tillegg til disse to er tidligere nevnte Simon, George Mihalache på cimbalom, Ida Hvid på kontrabass og Ruhi-Deniz Erdogan på trompet.

Repertoaret er i all hovedsak kvensk musikk som tolkes på ny – hvor vi har latt oss inspirere av fortellinger om lengsel, vandringer og kjærlighet – som er noe alle disse sjangrene har til felles, og rett og slett latt musikken være førende for hvordan dette blir.

Konserten er produsert i samarbeid med Kultnett – et nettverk av kulturaktører med sine røtter og føtter i Nord-Troms. I de siste årene har nettverket særlig hatt fokus på å løfte opp og frem det kvenske, både innenfor musikk og teater.

Billett til denne kvelden koster kr. 250,-, og kjøpes på forehand via linken under her, eller i døra. Vi bruker fortrinnsvis kort eller Vipps. Barn under 16 år kjem inn gratis, så lenge det er ledig plass.

Det er og mogleg å kjøpe ein rabattert billett som gjelder for begge arrangementene våre denne helga (konsert fredag 15. oktober og lørdag 16. oktober, begge på Mellembygd Samfunnshus). Alle billetttypene finner du ved å følge linken under.

Tidligere arrangement: 29. juni
Lillebo & Stubsveen i Løvhaugfjøset
Senere arrangement: 16. oktober
Konsert med GKN5