Tilbake til alle arrangementer

Dobbelkonsert: Almir & Daniel + Moddi


Konserten er et samarbeid med Moen Kulturlåve og Kalottspel!

Daniel & Almir
Med røtter fra Balkan iblandet skandinaviske elementer, har duoen Almir Meskovic og Daniel Lazar et særpreg uten sidestykke. Begge musikerne har hver mer enn 20 års erfaring med klassisk musikk, og sammen blander de et stort spekter av stilarter og sjangre - alt fra balkanske rytmer og russiske folketoner til Mozart og sigøynermusikk. De siste årene har de to vært å se med både Oslo-Filharmonien, Kringkastingsorkesteret og Sølvguttene. Begge er også sentrale i den internasjonale folkemusikksupergruppa Kuraybers.

I hjertet av Balkan møtes og brytes musikk og kulturer fra flere verdenshjørner. Folkemusikken Almir og Daniel er oppvokst med har påvirkning fra sigøynermusikk, jødisk klezmer, militær og klassisk musikk og alt der imellom. Almir er født i Bosnia og Daniel er født i Serbia, men det var på Musikkhøgskolen i Oslo at de to møttes. I Norge har de har utviklet sitt eget utrykk som får det vakreste ut av både trekkspill og fele, med inspirasjon fra alle tidsepoker. Den fengende musikken får selv de tyngste danseføttene til å riste løs.

Moddi
Visesanger. Bustehode. Pilegrim. Miljøforkjemper. Når Pål Moddi Knutsen går på scenen, vet du aldri helt hvilken versjon av senjaværingen du får. Uansett vet du at du kan forvente både storslagen musikk, smittende engasjement og en glødende tilstedeværelse.

Moddi – en artist som som like gjerne opptrer med symfoniorkestre som alene med kassegitaren. Våren 2022 ga Moddi ut albumet Bråtebrann, hans første utgivelse på norsk siden spellemannvinnende Kæm va du? fra 2013. På Bråtebrann har Moddi vendt hjem til Senja, et sted som har forandret seg fullstendig fra universet han selv har pleid å synge om. Bråtebrann handler om å bli voksen i en tid hvor alt endrer seg like raskt som en selv.
Moddi selv begynner også å bli voksen. Forrige sommer gikk han som pilegrim fra Oslo til Trondheim, en 643 kilometers vandring alene med gitaren. Underveis skrev han sanger inspirert av landskapet, menneskene, stillheten og sporene etter kristendommens tusenårige historie i landet vårt. Resultatet ble urfremført under to utsolgte konserter i Nidarosdomen.

Med én fot i den store verden og den andre hjemme på Senja befinner Moddi seg alltid i spenn mellom det hjemmekjære og det søkende, det intime og det spektakulære, det sjarmerende og det ubehagelige. De siste årene har dette manifestert seg i samarbeider med alt fra Kringkastingsorkesteret til det lokale smelteverket, fra Fretex til palestinske barnekor – med en letthet og selvfølgelighet som vitner om en av de mest allsidige artistene vi har i Norge i dag.

Konserten er eit samarbeid mellom Kalottspel og Moen Kulturlåve. Konserten foregår på Moen Kulturlåve torsdag 25. mai. Dørene opner 19.00, konsertstart rundt 20.00. Billettar koster kr. 375,-, og kan kjøpes på førehand eller i døra. For meir informasjon om arenaen, sjekk www.moenkulturlåve.no