Kalottspeldagboka // kjøkkensjef Mari Tollefsen

Bli bedre kjent med folkene du vil møte på Kalottspel! 

Hva er deres favorittrett, hvilken musikk hører de på og hva ville de sagt til Donald Trump hvis han plutselig møtte opp på festivalen i august? Først ut er kjøkkensjef Mari Tollefsen! Hun er vår eminente kokk, konditor og inspirator og det er hun som skal sørge for at vi alle blir mette og gode under årets festival!

Hva heter du? Mari. Men da jeg var i tenårene hadde jeg et brennende ønske om å hete Runa Myra Øyvindsdatter Jutulstad, og leverte alle innleveringer på skolen under det navnet. I dag er jeg både kjempefornøyd med navnet mitt, og hakket mindre sær enn den gang ;-P

Hvor gammel er du? Jeg blir 35 flunkende år i løpet av årets festival.

Hva jobber du med / gjør du? Jeg er lærer for innvandrerungdom. Det er kjempegøy og vanskelig. Topp kombo!

Hvilken musikk hører du på for tiden? Jeg hører meg litt opp på Buktafestivalen. Franska Trion, for eksempel.

Din favorittrett? Skalldyr i alle former og varianter!

Hva har du gjort så langt i sommer? Jeg har valfartet Toscana. Se for deg kjeften konstant åpen mens jeg skufler i meg all gelato, gnocchi, ravioli, risotto og vin på min vei. Ellers har jeg besteget fjell, vært bondedatter og frekventert de fineste delene av Troms.

Hvor mange har du kysset hittil i år? To. Om det er snakk om kattepuser, mamma sitt kinn, frosker eller søte hundefjes kan du spekulere på selv ;-)

Har du vært på Kalottspel før? Ja! Jeg har ikke IKKE vært på Kalottspel så mange ganger.

Har du et spesielt Kalottspel-minne eller et morsomt minne fra en annen musikkfestival? I fjor spilte Gjermund Larsen en av mine favorittlåter, Ankomst, på konserten sin. Jeg satt rett ned på gulvet og hørte på i noen stille minutter. Det var fantastisk! I 2011 spilte Hazelius/Hedin, og siden da har plata «Om du ville människa heta» vært en gjenganger. HØR, folkens, HØR!

Hva gleder du deg mest til under årets festival? Jeg gleder meg til Marja-Liisa orgelsuite. Jeg er Torset-fan, og har forventinger!

Hva ville du sagt til Donald Trump hvis han plutselig møtte opp på Bakkehaug i august?   Først: Kom og bli med. Og hvis han begynte å bli frekk, ignorant eller ufin, ville jeg gitt klar beskjed om at det er en meget viktig telefon til ham på månen. God tur!

Hvem ville du hatt med deg på Kalottspel hvis du kunne velge helt fritt av alle i hele verden? Laleh. Jeg er fan av henne som artist, og tror hun kunne fått noe skikkelig god inspirasjon til nye prosjekter. Eller - en skikkelig fin fyr! Med skjegg, kanskje.

Hvis du måtte velge: 

Sene kvelder eller tidlige morgener? Uæ. Jeg er C-menneske. Men når døgnet først er snudd, må det bli sene kvelder.

Liten laks eller stor ørret? Stor ørret. Vet at dette høres idiotisk ut av ei som bor ved Målselvas bredd, men den er så fin å se på!

Sjokoladekake eller bløtkake? Sjokoladekake, definitivt. Krem er ikke godt. Det er faktisk en telefon til krem på månen. God tur!

Mygg eller klegg? Klegg! 

Øl eller vin? Vin!

Online eller offline? Oi… Online - med nettvett og sjøldisiplin.

Hva vil du si til de som vurderer å komme på Kalottspel, men som fortsatt er i tenkeboksen? Ikke tenk, bare kom. Du vil oppleve noe du ikke visste du kom til å like. Spør en erfaren om programtips! Juhu!

IMG_20180701_195650.jpg
Nina Fjeldet