Folk du vil møte på Kalottspel // Terje Foshaug

Bli bedre kjent med folkene du vil møte på Kalottspel!

I dette avsnittet skal vi få hilse på produsent, felespiller og Kalottspel- guru Terje Foshaug. Han har ikke gått glipp av ett eneste Kalottspel siden 1984 og er alltid med i kulissene eller hjertelig tilstede på scenen når festivalen går av stabelen. Her får du vite hva som garantert gir Terje klump i halsen og tåre i øyekroken når det er festival i Målselv.  

Hva heter du? Terje Foshaug

Hvor gammel er du? 51 år

Hva jobber du med / gjør du? Jeg er leder for Folkemusikk Nord som er et såkalt kompetansesenter for folkemusikk og folkedans i Nord-Norge.

Hvilken musikk hører du på for tiden? Enkel og Hollow Hearts har gått flere runder den siste tida.

Din favorittrett? Det er alt etter som - en god biff den ene dagen og reker den neste.

Hva har du gjort så langt i sommer? Jeg har vært i Russland med FolkBand og Arktisk takt, jeg har vært på spelmannsstemne i Burträsk, og nå er det snekring og vedarbeid på Rundhaugen som gjelder.

Hvor mange har du kysset hittil i år? Bare ei på ordentlig.

Du har vært på Kalottspel før, ja? Ja, ett par ganger.... Husker ikke om jeg var der i 1975, men jeg har fått med meg alle siden 1984.

Har du et spesielt Kalottspel-minne eller et morsomt minne fra en annen musikkfestival? Jeg har veldig mange artige og sterke minner fra Kalottspel. De sterkeste minnene er gjerne knytta til å se våre egenproduksjonene bli framført for første gang. Da kommer det gjerne en klump i halsen og en tåre i øykroken.

Hva gleder du deg mest til under årets festival? Ja, da er det sjølsagt å komme i mål med og få oppleve Marja-Liisa Orgelsuite for første gang. I tillegg gleder jeg meg til å få vist fram FolkBand Spelmannslag sitt samarbeid med russiske ungdommer fra Arkhangelsk musikkcollege.

Hva ville du sagt til Donald Trump hvis han plutselig møtte opp på Bakkehaug i august? Pols eller polka?

Hvem ville du hatt med deg på Kalottspel hvis du kunne velge helt fritt av alle i hele verden?Jeg vil bytte bort hvem som helst i hele verden mot 2-300 nye besøkende fra Midt-Troms.

Hva foretrekker du:

Sene kvelder eller tidlige morgener? Sene kvelder.

Liten laks eller stor ørret? Jeg spiser begge med glede.

Sjokoladekake eller bløtkake? Sjokoladekake

Mygg eller klegg? Faan veit...

Øl eller vin? Begge deler

Online eller offline? Mest mulig offline i ferien, men når det blir festivaltid må vi være online.

Hva vil du si til de som vurderer å komme på Kalottspel, men som fortsatt er i tenkeboksen? Ta turen - du vil ikke angre!

terje foshaug
Nina Fjeldet