Folk du vil møte på Kalottspel // Sigrunn Haugli

Bli bedre kjent med folkene du vil møte på Kalottspel!

Nå skal vi få bli litt bedre kjent med felespiller, frivillig og tidligere festivalsjef Sigrunn Haugli. I år skal Sigrunn være med som arrangementsansvarlig for konserten til Mari Boine på Moen Kulturlåve og spelldame!

Hva heter du? Sigrunn Haugli

Hvor gammel er du? 34

Hva jobber du med / gjør du? Er lærer på Bjørkeng oppvekstsenter - der jeg er så heldig å få jobbe med de tingene jeg brenner mest for; ungdom, musikk, aktivitet og friluftsliv!

Hvilken musikk hører du på for tiden? Haha, det siste jeg hørte på var treningsspillelista mi - en veldig inspirerende samling god’låter med alt fra Hoven Droven, Fotefar, Valkyrien Allstars og Odd Norstoga til Dagny, Ida Maria, Bigbang, Eagles og Katzenjammer! Og nå som det nærmer seg Kalottspel, har jeg en plan om å høre meg opp på årets artister.

Din favorittrett? Som halvt saltdaling, må jeg nok svare den sagnomsuste tradisjonsretten Møsbrømlefs’! Og så nystekt røye, da.

Hva har du gjort så langt i sommer? Har vært ei uke i Danmark med gutta mine og gått fjelltur i Trollheimen med pappa og mine fire søsken. Ellers har vi vært mye hjemme på Frihetsli i Dividalen, bada, bygd badstue og hatt mye trivelig besøk.

Hvor mange har du kysset hittil i år? Tre! De fineste.

Hva er din oppgave på Kalottspel i år?Arrangementsansvarlig på Mari Boine-konserten, spelkvinne, publikum og potet!

Har du vært på Kalottspel før? Ja. Har ikke gått glipp av et eneste Kalottspel siden mitt første i 1996. Heldigvis!

Har du et spesielt Kalottspel-minne eller et minne fra en annen musikkfestival? Det er så mange fine minner, men de fineste minnene for meg handler om å få være en del av den gode stemninga på Kalottspel - og oppleve at musikken og dansen gjør noe med meg selv og menneskene rundt meg; engasjerer, beveger, gleder, inspirerer og samler.

Hva gleder du deg mest til under årets festival? Alt! Men dersom jeg MÅ peke på noe; Majorstuen og nyproduksjonen Marja-Liisa orgelsuite. Og så gleder jeg meg til å spille fele og til å treffe alle de trivelige folkene.

Hva ville du sagt til Donald Trump hvis han plutselig møtte opp på Bakkehaug i august? Nei, si det...det vet jeg ikke. Men jeg tenker at han som alle andre hadde blitt et litt bedre menneske etter å vært på Kalottspel.

Hvem ville du hatt med deg på Kalottspel hvis du kunne velge helt fritt av alle i hele verden? Min bestefar - han far, uten tvil.

Hva foretrekker du:

Sene kvelder eller tidlige morgener? Er nok en «mårrasfuggel»

Liten laks eller stor ørret? Stor ørret

Sjokoladekake eller bløtkake? Sjokoladekake

Mygg eller klegg? Mygg!

Øl eller vin? Lite som slår en iskald øl når man er skikkelig svett!

Online eller offline? Offline

Hva vil du si til de som vurderer å komme på Kalottspel, men som fortsatt er i tenkeboksen? Hiv deg rundt og kom - vi har stemningsgaranti!

sigrunn1.jpg
Nina Fjeldet