Back to All Events

Folkemusikkpub med Målselv Spelmannslag


Torsdag 8. august kl. 21.00
Sted: Mellembygd Samfunnshus
Pris: gratis
Varighet: 
ca. til 01.00

Det blir trivleg stemning, musikk og moglegheit for ein svingom når vi inviterer til Folkemusikkpub på årets første Kalottspeldag. Kom for å ta en prat med kjente og ukjente, lesk strupen, og finn den gode festivalstemninga. Målselv spelmannslag leder ann tonen, utover kvelden er det selvsagt åpent for buskspell!

Malselvspelmannslag.jpg

MÅLSELV SPELMANNSLAG er faste artister på Kalottspel. Ikkje berre har dei mykje av æra for at Kalottspel eksisterer, men dei gjer og ein stor og viktig jobb for folkemusikk og folkedansen i Målselv og Troms. I tillegg speller dei sabla godt til dans!

Målselv Spelmannslag er en av Kalottspel sine aller næreste slektninger. Begge er barn av de lokale spelmannsstemnene som Johan Nymo og Målselv Mållag arrangerte i fra 1949 og utover. Her fant de aktive spellemennene sammen i allspel og dansespell, og etter hvert ble Målselv Spelmannslag navnet på denne gjengen. I 1970 inviterte Johan svensker og finlendere til spelmannsstemnet, og navnet Kalottspel ble brukt for første gang. Siden det har spelmannslaget og Kalottspel gått hand i hand.

Målselv Spelmannslag framstår i dag som et sprekt lag, med rundt femten aktive medlemmer fra flere kommuner i Midt-Troms. Terje Foshaug er musikalsk leder.

Later Event: August 8
KulTur på Målselva