Tilbake til alle arrangementer

Marja-Liisa Orgelsuite + Ung Oppvarmer: Sigrid Elisabeth Fossen

Marja-Liisa Orgelsuite var bestillingsverk til Kalottspel i 2018. Forestillinga, som er produsert i samarbeid med Folkemusikk Nord, gjorde stort inntrykk på publikum. Den har siden turnert i norden. Mange har ønska seg ny sjanse til å oppleve denne helt spesielle forestillinga. Det er ikke hver dag en får oppleve seks koreograferte trøorgel som spiller nykomponert musikk av sjølveste Mariann Torset. Nå er sjansen her!

UNG OPPVARMER er et samarbeid med Kulturskolen i Målselv, der en ung utøvar fra Kulturskolen opptrer fra scenen før konserten. I dag får vi besøk av Sigrid Elisabeth Fossen. Sigrid er 18 år og kommer fra Olsborg. Hun går kokk og servitør på videregående skole. Som sjuåring starta hun på fele i Kulturskolen i Målselv, hvor hun fortsatt går. Sigrid er veldig glad i å spille fele. I snart spilt to år har hun spilt i Målselv spelmannslag. I tillegg trener hun nå mot svart bete i Taekwon-do.

Lørdag 7. mai på Mellembygd Samfunnshus kl. 18.00. Det blir åpen kafé frå 17.00. Denne er og åpen en times tid etter konserten.

Billetter kr. 250,-. Barn u/ 16 år kjem inn gratis så lenge det er ledig plass.

OM MARJA-LIISA ORGELSUITE
Marja-Liisa Orgelsuite er et musikalsk møte mellom seks sammenleggbare trøorgel fra Norden. Idemaker og komponist er Mariann Torset fra Målselv, og første uka i mai ser det endelig ut til at hun får samlet sine organister fra Norge, Sverige og Finland til en aldri så liten orgelbølge i Troms.

Trøorgel har vært et viktig komp-instrument i finsk og svensk folkemusikk i over 100 år, og Norge har de siste tiårene kommet etter. Før i tida ble trøorgelet mest brukt til å lede sangen i skole og forsamlingshus. I dag har instrumentet en sentral plass hos mange av Nordens mest kjente folkemusikere. Musikerne i Marja-Liisa Orgelsuite har veldig ulik musikalsk bakgrunn, men alle har et sterkt forhold til sitt trøorgel. Orgelsuiten er noe midt mellom konsert og forestilling, og vi kan love et lydbilde du aldri før har opplevd.

Marja-Liisa Orgelsuite er en samproduksjon mellom Kalottspel og Folkemusikk Nord, og var bestillingsverk til festivalen Kalottspel i august 2018. Siden den gang har ensemblet turnert både i Norge, Sverige og Finland i regi av Folkemusikk Nord. Sigurd Johan Heide (Kartellet) har vært med å skape forestillingen som koreograf, og da er det mye som tyder på god bevegelse i forestillingen.

Musikere:
Mariann Torset (N), Lena Jinnegren (N), Leija Lautamaja (Fi), Jouko Kyhälä (Fi), Kristina Bergström (S), Janne Strömstedt (S)

Komponist: Mariann Torset
Koreograf: Sigurd Johan Heide, Kartellet
Produsent : Terje Foshaug, Folkemusikk Nord

Her er link til en anmeldelse fra Bladet Folkemusikk: https://www.folkemusikk.no/marja-liisa-orgelsuite-hamar/


Ung oppvarmer: Sigrid Elisabeth Fossen

Vi forholder oss til gjeldende retningslinjer når det gjelder smittevern. Alle våre arrangement skal være trygge og gode opplevelser. Dersom nye smittevernstiltak kommer informasjon om dette.

Tidligere arrangement: 21. april
Skogmo/Haanshus
Senere arrangement: 9. september
Erlend Viken Trio + ung oppvarmar og dans!