Kalottspeldagboka // artist og kursholder Hallvard Bruvoll

Bli bedre kjent med folkene du vil møte på Kalottspel! 

Nå skal vi få bli litt bedre kjent med felespiller og arkeolog Hallvard Bruvoll. Han har en lang og god historie i Kalottspel og skal nå dele gode opplevelser og forventninger til årets festival. Hvis du melder deg på felekurs, er det denne dyktige du skal få lære slåtter av!

Hva heter du? Hallvard

Hvor gammel er du? Ble akkurat 31. Det gikk helt fint.

Hva jobber du med / gjør du? Jeg veksler mellom å være frilansmusiker, blant annet på Kalottspel, og frilansarkeolog. Til sammen blir det en slags jobb. Akkurat nå har jeg et lengre oppdrag for Tromsø kommune, der jeg jobber med formidling av kulturminner. Det synes jeg er veldig spennende og givende.

Hvilken musikk hører du på for tiden? Egentlig hører jeg utrolig lite på musikk. Når jeg først gjør det, så går det mye i barokkmusikk. J.S.Bach er mitt store idol. Hadde jeg kunne gitt evig liv til én person, så skulle nok han fått det.

Din favorittrett? Mmmm, den var vanskelig. En god og mør lammeskank kanskje? Eller lettsalta torsk. Eller taco. Nei, det var vanskelig.

Hva har du gjort så langt i sommer? Stort sett bare jobbet. Både musikken og arkeologien har jo høysesong om sommeren. Jeg satser på noe ferie litt senere i høst, gjerne en lengre tur i fjellet, om ikke annet.

Hvor mange har du kysset hittil i år? Bare én. Jeg er veldig kresen.

Hva er din oppgave på Kalottspel i år? Jeg holder spellekurs fredagen og lørdagen, der alle som ønsker kan få bli kjent med tradisjonelle danseslåtter fra Troms. Så spiller jeg også fele på dansekurset til Arktisk Takt. Og på søndagen har jeg en intimkonsert sammen med Julie Alapnes. Det blir en travel uke, og jeg gleder meg veldig!

Har du vært på Kalottspel før? Det begynner å bli noen ganger nå ja. Min første gang var vel i 2002 omtrent, jeg må ha vært 16 år. Storebroren min sendte meg dit for å gå på felekurs. Jeg kjente ingen, men ble tatt veldig godt imot. Siden har jeg prøvd å komme meg dit så ofte som det har latt seg gjøre. Festivalen har på mange måter formet meg, både sosialt og musikalsk.

Har du et spesielt Kalottspel-minne eller et minne fra en annen musikkfestival? Jeg vil påstå at jeg har et svært nært forhold til Marja-Liisa, Mariann Torsets legendariske trøorgel. Hun bruker å dukke opp på dansefestene, og jeg har hatt mange uforglemmelige stunder med henne. 

Hva gleder du deg mest til under årets festival? Altså, det blir veldig stas med Mari Boine, det blir utvilsomt årets store event, men personlig gleder jeg meg voldsomt til Marja-Liisa Orgelsuite også. Jeg er en stor fan av Milla Viljamaa, som er med fra Helsinki. Hun er et ubegripelig kreativt og dyktig fyrverkeri av en musiker.

Hva ville du sagt til Donald Trump hvis han plutselig møtte opp på Bakkehaug i august? Jeg ville nok gått ut ifra at det var en dobbeltgjenger. Kanskje jeg ville kommet og klappet han på skuldrene og sagt "haha, FAKE NEWS!". I så fall ville det jo vært litt pinlig om det faktisk var han..

Hvem ville du hatt med deg på Kalottspel hvis du kunne velge helt fritt av alle i hele verden?Bach. Jeg skulle så gjerne hørt han spille på Marja-Liisa. 

Hva foretrekker du:

Sene kvelder eller tidlige morgener? Jeg er egentlig mest midt på dagen.

Liten laks eller stor ørret? Stort sett torsk.

Sjokoladekake eller bløtkake? Helst ikke.

Mygg eller klegg? Mygg.

Øl eller vin? Begge deler, bare ikke samtidig.

Online eller offline? Definitivt offline. Jeg har en overraskende sjelden allergi mot sosiale medier. Derfor er det noen som tror at jeg egentlig ikke finnes. Det kan jeg imidlertid helt klart avkrefte.

Hva vil du si til de som vurderer å komme på Kalottspel, men som fortsatt er i tenkeboksen?  Men kjære vene, kom no da! Det er så deilig med festivaler som faktisk skiller seg ut. Er det rom for sånne som meg, så er det rom for alle.

HallvardBruvoll
Nina Fjeldet